Legyen újra esztétikus a kerti tó a zöld alga ellenszerével!

A kerti tavakat sokan kedvelik, ami nem csoda, hiszen bármelyik kertet képesek megszépíteni, feldobni. Az algásodás azonban egyáltalán nem szép. Igazán bosszantó, amikor a kerti tó egy nagy csúnya zöld pacává változik. Ez azonban nem azt jelenti, hogy többé nem lehet élvezni a kerti tó nyugtató, szépséges látványát, hiszen van megoldás a csúnya, zöld algával szemben!

Zöld alga ellenszere nem egy kémiai, veszélyes szer, hanem egy olyan természetes összetevőkből álló algamentesítő koncentrátum, amely nem kíméli az algákat, viszont a környzettel kíméletes és nem szennyezi azt. Az algásodás bosszantó folyamatával a legtöbb kerti tó tulajdonos találkozik. Általában kétféle alga jelenik meg a kerti tóban, melyek a zöld és a fonalalga. A zöld alga zöld mocsárrá változtatja a kerti tavat, azonban a fonalalga sem sokkal jobb, mivel megtapad a köveken és a tó falán. A szűréssel sem lehet eltávolítani, így valóban bosszantó megjelenése. Főleg az olyan részeken jelenik meg, ahol sekély a tó vize és a víz hamar felmelegszik, továbbá ott is, ahol a kellő víz áramlás nem biztosított. A zöld alga leginkább az újonnan telepített tavakban jelenik meg, ahol a tavi virágfölddel bevitt tápanyagokat nem képesek a még meg nem fakadt növények felvenni.

A zöld alga megjelenhet nem megfelelő szűrés és a halak túlzott etetése miatt is. A már említett természetes összetevőkből álló algamentesítő granulátum, a BioBird a piacon egyedülállónak számít, mivel a zöld és a fonalalga ellen is hatékonyan bevethető. A BioBird algamentesítő granulátum összetevői közt enzimek, nyomelemek és élő organizmusok találhatók meg. A termék nem csak a problémás, már kialakult probléma esetében vethető be, hanem megelőzés szempontjából is tökéletes. Bővebb információkért látogasson el a sinukft.hu weboldalra!