Időpont foglalás endokrinológus szakrendelésre

Az endokrinológusok és a diabetológusok olyan orvosok, akik az endokrin rendszer rendellenességeit vizsgálják, diagnosztizálják és kezelik.

Időpont foglalás endokrinológus szakrendelésre elérhető a foglaljorvost.hu weboldalon, ezért itt a helye nálunk ha ön is régóta keres már egy megbízható endokrinológust. Az endokrin rendszer fő mirigyei a mellékvesék, a petefészek és a herék, a hasnyálmirigy, az agyalapi mirigy, a mellékpajzsmirigy és a pajzsmirigy. Ezek a mirigyek hormonokat (kémiai hírvivőket) választanak ki a keringésbe, amelyek hatással vannak a test meghatározott szerveire. Az endokrinológia és a cukorbetegség túlnyomórészt nem igényel kórházi kezelést, de számos beteg kezeléséhez kórházi felvételre van szüksége komplex vizsgálatokhoz vagy a szövődmények kezeléséhez. Továbbá a kórházi fekvőbetegek legalább 15%-nak cukorbetegsége vagy más endokrin állapota van. A kórházi szakemberek egyre gyakrabban kezelik a diabéteszes betegeket más kollégákkal együtt, és ennek tükrében kiigazításra kerülnek. A betegek általában krónikus betegségekkel küzdenek, és a kezelés holisztikus és hosszú távú, gyakran multidiszciplináris formában történik.

Az endokrinológusok és a diabetológusok olyan betegségeket kezelnek, mint: diabetes mellitus, pajzsmirigy betegség, lipid rendellenességek, a reproduktív rendszer endokrin rendellenességei, például policisztás petefészek szindróma, mellékvese betegség, csont és kalcium rendellenességek, agyalapi mirigy betegség, a rák kezelésének endokrin hatásai. Az elterjedt eljárások/ beavatkozások a következők lehetnek: komplex endokrin rendellenességek vizsgálata, endokrin betegek és cukorbetegek műtét előtti és utáni kezelése, diabéteszes és endokrin vészhelyzetek megoldása, például ketoacidózis és hiperkalcémia kezelése, cukorbetegség és endokrin állapotok kezelése terhesség alatt, stb. Időpont foglalásért mindenképpen keresse fel a foglaljorvost.hu-t.