Hasznos tudnivalók a hóláncról, hol és mikro érdemes használnunk

Általában használatlanul hánykolódik a csomagtérben, és sokszor mérgelődünk haszontalansága miatt. De egy ítéletidő esetén, sok esetben megmentheti az életünket. A boltokban kettő mintázatú hólánc közül válogathatunk, ezek az ipszilon és rombusz.

Hóláncok helyes használatával sokan nincsen tisztában. Legfontosabb, hogy jó méretet vásároljunk, mely megfelel a gépkocsinkra. A minőségre is érdemes áldoznunk, mivel egy minőségtelenebb darab könnyen elszakadhat, ez újabb vásárlásra kényszerít bennünket és végül drágább lesz, mint ha megvettünk volna egy jobb minőségűt. A személyautónkban kötelező felszerelésnek számít, melynek hiánya közúti ellenőrzés esetén megbírságolást von maga után. A kettő típus közül a rombuszt részesítjük előnyben. Hólánc vásárlása esetén arra is oda kell figyelnünk, amennyiben szűkebb a hely a kerékjáratban, akkor laposabb szeműt vásároljunk. Terepjárókra külön kaphatóak hóláncok. Rendkívüli helyzetek esetén hasznosnak bizonyulhat, ha mind a négy kereket felszereljük.

Semmit se bízzunk a véletlenre, mielőtt éles helyzetben lenne szűkségünk a hóláncra ajánlott otthon áttanulmányoznunk a készletet és kipróbálnunk a felszerelés folyamatát. Mindig meghajtott kerékre szereljük fel a hóláncot. Felszerelt hólánc esetén a biztonságos sebesség az 50 km/h. Nem ajánlott és nem is megengedett a gyorsabb vezetés. Abban az esetben, ha a kritikus ponton túlértünk és kemény talajra érkeztünk, és ezt követően hangos zörgést hallunk, azonnal szereljük le a hóláncot. A Kovács autóalkatrész szaküzlet minden felszerelést kedvező áron kínál melyre Önnek és a gépjárművének szüksége lehet. Ügyfélszolgálatunk áll rendelkezésére, bármilyen kérdése van, felteheti e-mailben az iroda@kovacsauto.hu vagy telefonszámunkon +36 62/468-444.