Hasznos gyakorlatok és fájdalomcsökkentő készítmény derékfájdalom ellen

A derékfájdalom rengeteg embert érintő probléma. Ennek ellenére sokan nem különösebben foglalkoznak vele, inkább csak bevesznek néhány fájdalomcsillapító kapszulát, mely rövid ideig ugyan enyhülést hoz, de hosszútávon nem a legjobb választás és nem old meg semmit.

Derékfájdalom ellen mindenképp javasolt komplex megoldásban gondolkodni. Ez azt jelenti, hogy nem csak a fájdalomcsillapításban, hanem a mozgásszervi problémák gyökérokának megoldásáért is tenni kell. Ideális esetben már gyermekkorban meg kellene kezdődnie a tartásjavító tornáknak, hiszen rendszerint ebben a korban már megfigyelhetők a kisebb tartáshibák, illetve enyhe eltérések. A gerinc gyógyítása nem valósulhat meg rendszeres, specifikus tornagyakorlatok nélkül. A legtöbbször a derékfájást a derék feszítő izom rövidsége, valamint a rossz tartás eredményezi. A tornát megelőzően mindenképp fontos sort keríteni a bemelegítésre. A derék nyújtó gyakorlatok, a térdbehúzás és a derék forgató gyakorlatok mind nagyon hasznosak, azonban fontos, hogy ha fáj, akkor ne erőltesse a gyakorlatokat.

Nagyon gyakran a munkából kifolyólag keletkezik a fájdalom. Az ülőmunka sokak esetében okoz derékfájdalmat. Célszerű naponta többször felállni, testhelyzetet váltani, valamint beiktatni kisebb-nagyobb napközbeni sétákat. Emellett az ergonomikus munkakörnyezet is segít a fájdalom minimalizálásában. A gyors fájdalomcsökkentésben a Dolixir is sokat segíthet, mely spray kiszerelésben kapható, így közvetlenül a fájdalom forrásán lehet alkalmazni. A készítmény kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, mint például a vadgesztenye, az MSM, gyömbér, kurkuma, kollagén, kamilla és rozmaring. A dolixir.hu weboldalon bővebb információkat is megtudhat, illetve rendelni is tud!