Felkészülés a bikini szezonra

A nyárhoz közeledve minden nő arra vágyik, hogy egyik napról a másikra lefogyjon, eltűnjenek róla a felesleges kilók. Az internet és a magazinokat elárasztják a csodatevő italok, felgyorsított fogyókúrák, edzésformák, ezért a fogyni vágyók azt sem tudják, hogy melyik módszert válasszák. Mindegyik fogyókúra módszer azt ígéri, hogy rövid idő alatt könnyedén meg lehet szabadulni a kilóktól.

Az időszakos Bikini szezonról a nők többségének a fogyókúrás módszerek sokasága jutnak az eszükbe. Mielőtt eldöntenénk, hogy melyik módszert válasszuk, az előtt érdemes elgondolkodni azon, hogy a felesleges kilókat nem pár nap alatt szedtük fel, tehát nem is lehet rövid idő alatt megszabadulni tőlük. A nyári kánikulák megterhelik a szervezetet, ezért nem érdemes olyan fogyókúrát választani, amely kalória nélküli étkezésből áll, vagy éppen a kemény edzések kapnak hangsúlyt. A legjobb megoldás, ha a csokit lecseréljük friss, zamatos gyümölcsökre, és ha a habos sütemények helyére a hűtött uborkasalátát helyezzük. A kellemes nyári reggeleken és estéken érdemes futni, biciklizni, hosszú sétákat tenni, úszni.

Fontos, hogy folyamatosan pótoljuk a szervezetünkben a folyadékot, bármilyen formában, azért is, mert a folyadékfogyasztás csökkenti az éhségérzetet. Ajánlott életmód-tanácsadóhoz fordulni, mielőtt elkezdenénk a fogyókúrát, mivel ezt életmódváltásnak is lehet tekinteni. A www.belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon időpontot kérhet tapasztalt életmód tanácsadónktól, Papp Ritától. A dietetikus segít önnek abban, hogy kialakítsa a megfelelő étrendjét, valamint rengeteg hasznos tanáccsal halmozza el önt. Pár hét alatt biztosan nem fognak eltűnni a felesleges kilók, viszont ha kitartóan dolgozik, akkor eléri a célját.