A közösségi oldalak és a büntetések

Néhány ember valószínűleg nem is tudja, hogy bűncselekményt követhet el egyszerűen a közösségi hálózatok, például a Facebook és a Twitter segítségével. 2008-ban csak 556 bejelentést tettek a rendőrségen a Facebookhoz és a Twitterhez kapcsolódó bűncselekményekről. Ez az adat az elmúlt években hatalmas 780% -kal nőtt, és mindkét közösségi platformról több ezer jelentés készült.

Klikkeljen ide és tudjon meg több részletet arról, hogy ha helytelenül használja a közösségi oldalakat, akkor akár meg is büntethetik. A bűncselekmények közé tartozhatnak a visszaélések és az online támadások körüli offline támadások. A szexuális bűncselekmények, valamint fenyegető és agresszív üzenetek is büntethetőek. Ezek a közösségi hálózati platformok egy teljesen új szöget kínálnak a rendőrségnek a bűnözés elleni küzdelemben, felbecsülhetetlen eszközként szolgálva az egyre elrettentőbb és veszélyesebb világban elítéltek felszámolásához. Ez egy új világ mindenki számára, és olyan helyzetbe kerülhetünk, hogy minden rendőrállomásnak külön Twitter-osztagra van szüksége.

El kell fogadnunk, hogy az embereknek joguk van kommunikálni, akár kellemetlen módon is, és sajnos a rendőrség nem kívánja, hogy részt vegyen az ítéletben. Természetesen viszont vannak amelyek komolyan büntetik a közösségi médiában elkövetett bűncselekményt. Mint korábban mondtam, a közösségi médiában évente elkövetett bűncselekmények száma folyamatosan növekszik, ami azt sugallja, hogy a rendőri végrehajtásnak világszerte olyan részlegeket kellene létrehoznia, amelyek kifejezetten az online bűnözés elleni küzdelemre irányulnak, bár ehhez időre és erőforrásokra lenne szükség a jelenlegi rendőri erők körében. Amennyiben a továbbiakban is szeretne a közösségi médiáról és a büntetésekről olvasni keresse fel az atpszovegiras.hu weboldalt.